BLOG

Tümü

gribe iyi gelen bitki caylari

Gribe İyi Gelen Bitki Çayları

on Dec 13, 2024
İçindekiler 1 Gribe İyi Gelen Bitki Çayları 2 Gripten Korunmanın Doğal Yolları 3 Gribe İyi Gelen Bitki Çayları     3.1 Ayurveda     3.2 Masala Chai     3.3 Ginger Twist 4 Bitki Çayları Nasıl Demlenmeli ve Tüketilmelidir? 5 Kimler Bitki Çayı İçemez? 6 English Breakfast 7 Ginger Twist 8 LeafCup Ayurveda Herbs & Ginger 9 Masala Chai 10 Yerba Mate Gribe İyi Gelen Bitki Çayları ”Tüm bu armağanlar, sahip olunabilecek en iyi armağanlar olduğu için Doğa’ya teşekkür edelim ve başkalarının zenginliklerine imrenmeyelim. İyi, basit şifalı otlarınıza sessizce bağlı kalalım.” -Sebastian Kneipp. Gripten Korunmanın Doğal Yolları Soğuk havaların gelmesiyle birlikte birçok hastalık da kapımızda beklemektedir. Üst solunum yollarımızı etkileyen grip hemen hemen her kış hepimizin yaşadığı sorunlardan birisidir. Favori bitki çayımız ile bir battaniyenin altında tüm günü geçirme düşüncesi bile içimizi sıcacık yapmaktadır. Aradığımız şifa, bitki çayımızla beraber sadece huzur ve denge getirmekle kalmamakta, aynı zamanda vücudumuz griple savaşırken iç sistemimizin ihtiyaç duyduğu suyu ve enerjiyi sağlamaktadır. Ronnefeldt’ten sizlere tavsiye edebileceğimiz gribe iyi gelen bitki çayları çeşitli faydalar sunmak üzere özenle seçilmiştir. Belirtilerimiz ne olursa olsun, bu şifalı listede gribe iyi gelecek, rüzgarlı soğuk günlerde sıcak hissetmemize yardımcı olacak bir şeyler mutlaka okuyacaksınızdır. Gribe İyi Gelen Bitki Çayları Ayurveda Tüm duyularımızı harekete geçirecek özel ve eşsiz bir karışım içermektedir. Nezle ve gribe iyi gelen bu eşsiz karışım, ilk yudumda bile içinizi ısıtacağına eminiz. Vücudumuzu dengelerken, kendinizi gün boyu enerji dolu, mutlu, coşkulu ve yaratıcı hissetmenize de yardımcı olur. Bu sıcacık ve özel çayın içerisinde, zencefil, limon otu, tarçın, papatya, böğürtlen yaprağı, gül yaprakları, karabiber, anason, rezene ve meyan kökü bulunmaktadır. Gerçek bir sağlık çayı olan ayurveda aynı zamanda mükemmel bir kış çayıdır. Masala Chai Hint kültüründe ulusal içecek olarak benimsenmiş Masala Chai Hindistan’ın baharatlara olan sevgisinin gerçek bir beyanıdır diyebiliriz. Meşhur Chai Tea Latte’den bilinen, doğal baharatlar; tarçın, rezene, zencefil, karanfil, karabiber ve anasonla hazırlanan siyah çay harmanı içinizi ısıtır. Bu ısıtıcı bitki, antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle bilinir ve bağışıklık sisteminizin soğuk algınlığına veya gribe neden olan mikroplardan kurtulmasına yardımcı olur. Ginger Twist Son derece aromatik, parlak yeşil, taptaze ve şaşırtıcı bir harmandır. Hem meyvemsi hem de baharatımsı bir deneyim sunar. Ayvanın leziz ve hafif tatlılığı, zencefilin keskinliğini yumuşatır. Zencefil ayrıca boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olur ve doğal bir ağrı kesicidir, nezle ve gribe iyi gelir. Eklemlerinizin ağrıdığı günlerde, zencefil içten dışa rahatlatıcı bir kucaklamadır.  Dünya’nın birçok ülkesinde tüketilen bu eşsiz ve birbirinden özel olan çaylara Ronnefeldt’ten ulaşabilir ayrıca Ronnefldt Suadiye’de özel sunumuyla çayınızı keyifle yudumlayabilirsiniz. Bitki Çayları Nasıl Demlenmeli ve Tüketilmelidir? Bir fincan çayın ideal demlenme şekli için Ronnefeldt’ten özenle toplanmış, yaklaşık 2 gram çay yaprağına ortalama 100 derece sıcaklıkta su ilave edilir, 2-3 dakika demlemenin ardından çay yaprakları sudan çıkarılır.  Kimler Bitki Çayı İçemez? Kalp ve damar rahatsızlıkları, kalp yetmezliği ve anksiyete sorunu yaşayan kişiler için aşırı çay tüketimi önerilmemektedir.ÖNEMLİ NOT: Bitkisel çayların kullanımına geçmeden önce, doktorunuza danışmanız ve çayın size fayda sağlayıp sağlamayacağını öğrenmeniz tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda, baş ağrısına kalıcı bir çözüm için uzman bir doktora danışmayı ihmal etmeyiniz.
yeni başlayanlar için ronnefeldt

Yeni Başlayanlar için Ronnefeldt Dünya Çayları Rehberi

on Dec 27, 2022
İçindekiler 1 Dünya Kültüründe Çayın Önemi 2 Dünya Çayları Nelerdir?     2.1 Güney Afrika     2.2 Sri Lanka     2.3 Japonya     2.4 Çin     2.5 Hindistan 3 Dünya Çayları ve Yerel Çaylar 4 Irish Whiskey Cream 5 Masala Chai 6 Morgentau® 7 Rooibos Chocolate Heaven 8 Vanilla Rooibos Dünya Kültüründe Çayın Önemi Çay, bilimsel adıyla Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarının ve tomurcuklarının sıcak ya da kaynayan suda demlenmesiyle elde edilen bir içecektir. Tüm tarihçiler tarafından çayın kaynağının Çin olduğu bilinmektedir. Rivayetlere göre Eski Çin’de 5000 yıldan fazla bir zaman önce çayın tüketilmeye başladığı ileri sürülmektedir. O tarihlerde, dönemin Çin İmparatoru Shen Nong,  insanların hastalıklarına çare bulmak istiyor, bu sebeple bir gün aldığı karardan dolayı dağlarda yürüyüş yapmaya başlayan İmparator’un, bitki yapraklarını deneyerek gözlemlerini defterine yazdığı ve çinlilerin çay ile bu şekilde tanıştığı düşünülüyor.  Dünyada ve Türkiye’de sevilerek tüketilen çayın tarihçesi düşündüğünüzün aksine çok daha eskilere dayanmaktadır. Geçmiş tarihlerde hastalıkları tedavi etmek için kullanılan ve mucize olarak görülen çay, zaman ilerledikçe günlük hayatta da keyifle tükettiğimiz bir içecek olarak yerini almaya başlamıştır. Japonya, Vietnam ve Hindistan gibi farklı bölgelere yayılan çay 18. yüzyılda Portekiz’e ulaşmıştır. Çin’den giden çay uzmanlarının çay endüstrisini bu alanlara da yayması, geliştirmesi ve İngiltere’den sonra Portekiz’e ulaşması ile birlikte artık Avrupa’da da tüketilmeye başlanan çay, evrensel bir içeceğe dönüşmüştür. (Gürsoy D. , 2005) Tarihin içerisindeki değişimi ile sanatsal bir ritüele dönüşmüştür diyebiliriz. Çin’de, keyifli bir vakit geçirme şekli olarak karşımıza çıkan çay, Japonya’da yeni bir kültürü doğurmuş ve ardından da batının öğleden sonra tükettiği bir alışkanlığı haline gelmiştir. Aslında çay kelimesinin kökeni Çin’e dayanmaktadır. Batı Avrupa dillerinin çay anlamındaki tea, tee, the, vb. sözcükleri Fuji lehçesinde ‘ti’ olarak telaffuz edilmektedir.Türkçedeki çay sözcüğü ise Kuzey Çin telaffuzundan gelmektedir. (Eberhard W. , 2000) Dünya Çayları Nelerdir? Dünya’nın birçok ülkesinde çok sık tüketilen yeşil, beyaz, oolong, rooibos ve siyah çaylar Ronnefeldt’in kendine özgü harmanlarıyla zenginleştirilmiştir. Çin’den Güney Afrika topraklarına kadar uzanan çayın bu yolculuğunu okumadan önce bence bir fincan çayınızı hazırlayın çünkü okuma esnasında çay içmek isteyeceğinize eminim. Siz çaylarınızı yudumlarken gelin hep beraber, çayın üretildiği topraklara ufak bir gezintiye çıkalım. Güney Afrika Dünyada sadece Güney Afrika’daki dağların eteklerindeki kızıl çalı bitkisinden elde edilen Rooibos çayları, dünyanın farklı yerlerinde yetiştirilmeye çalışılmış olsa da başarılı olunamamıştır. Bu eşsiz ve Güney Afrika’ya özgü olan endemik bitki, yerlisi olan halk tarafından 22 bin yıldır bilinmektedir. Kafein oranı çok düşük olan Rooibos çayının birçok faydası vardır. İçerdiği kateşin maddesinden kaynaklı kanserle savaşma özelliğine sahip olan rooibos daha kolay uyumanızı ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Bunların yanı sıra zengin mineraller içeren rooibos çayı zayıflamanıza da yardımcı olacaktır. Ronnefeldt 200 yıldır Güney Afrika’da özenle topladığı kızıl çalı bitkisi ile eşsiz rooibos çayını bizlere ulaştırmıştır. Ronnefeldt’in özel harmanlarıyla Rooibos çayları; Chill Out with Herbs İçerisinde böğürtlen yaprakları, melisa, portakal, ayçiçeği yaprakları, peygamber çiçeği bulunduran muhteşem kokusuyla sizleri büyüleyecek olan bu özel harmanı kışın keyifle tüketeceğinize eminiz. Vanilla Rooibos  İçerisinde sadece vanilla ve rooibos olan bu çay sizlere yumuşak bir içi sağlayacaktır. Rooibos Chocolate Vanilla ve kakao kabukları içeren bu harmanı tekrar tekrar içmek isteyeceksiniz. Rooibos Cream Orange Portakal kabukları, doğal aroma içeriğiyle kış mevsimine yakışacak, içinizi ısıtacak bir çay. Sri Lanka Dünya’nın tartışmasız en popüler çayının üretildiği Sri Lanka, English Breakfast çayına ev sahipliği yapmaktadır. Makas kullanılmadan 2 yaprak bir tomurcuk şeklinde elle toplanan bu popüler çay, Ronnefeldt’in kaliteli işçiliği ve özverisiyle, orjinal tadını koruyarak içiminize hazır.  Japonya Çayın kültür oluşturduğu ve üretildiği yerleri düşündüğümüzde ilk akla gelen ülkelerden birisidir Japonya.  Uzun ve tarihi geçmişe sahip olan çay, yıllardır Japonya’nın en değerli kültür öznesidir. Japonya yeşil çayda, Çin ile yarışan ve iki ayrı üretim metodunun oluşmasının nedenlerinden birisi olmuştur. Uzmanlar tarafından yeşil çayın birçok faydası olduğu belirtilmektedir. Yağ yakımına yardımcı olmasıyla, zayıflamaya destek olmaktadır. Kateşin maddesi içermesinden ötürü kanserle savaşma rolünü taşıdığı bazı araştırmalarda gözlemlenmiştir.  Çin Çin topraklarında çay, başlarda hastalıkların çözümünde ilaç olarak kullanılmış köklü bir geçmişe sahiptir. Eski yıllarda mucizevi bir içecek olarak düşünülen çayın üretimi Çin’de; oolong çayı , beyaz çay, yeşil çay ve siyah çay olmak üzere oldukça çeşitlidir. Birçok faydası bulunan bu çayların içimi de oldukça keyiflidir. Beyaz çay ve kavun birleşimi ile farklılık denemek isteyenlere Ronnefeldt’in White Melon çayı doğru bir tercih olacaktır. Zengin içeriği ile rahatlamak isteyenlerin vazgeçilmezi, Chinese Spring; ebegümeci, aynısafa ve doğal çarkıfelek meyvesi ile içenleri kendine mest ediyor. Sade yeşil çaylardan sıkıldıysanız,  Huckleberry Friend, Ginger Twist, Lychee Goji ve imza çaylarından olan Morgentau tam size göre! Hindistan Eşsiz baharatları ile popülerlik kazanan Hindistan, çay üretimi konusunda da oldukça gelişmiş. Hindistan’ın muhteşem baharatları gibi popülerlik kazanan Masala Chai da son dönemlerin en popüler çaylarından biridir. Özellikle Latte yapımında kullanılarak, hepimizin bildiği Chai Tea Latte içeceği ile karşımıza çıkmaktadır. Assam Bari ve Earl Grey çaylarına da ev sahipliği yapan Hindistan’da siyah çay artık kült haline gelmiş diyebiliriz! Ronnefeldt’in orjinal harmanları ile Irish Whiskey-Cream ve Black Coconut çaylarını denemenizi öneririz. Dünya Çayları ve Yerel Çaylar Dünya çayları, çay bitkisinin yetiştirilmeye elverişli olduğu topraklar olması açısından, yerel çaylara kıyasla çok daha lezzetli ve içim olarak keyiflidir. Çayın yetiştirilmesinde coğrafi olarak uygunluk çok önemli bir yere sahiptir. Sri Lanka’nın English Breakfast çayı, Güney Afrika’nın Rooibos’u, Çin’in Beyaz çayı, Çin ve Japonya’nın Yeşil çayları, Hindistan’ın baharatlı Masala çayı, bu toprakların kültürüyle benimsenmiş ve özellikle bu bölgelerde yetiştirilen eşsiz lezzetlere sahip çaylardır. Ne yazık ki başka bölgelerde yetiştirilemeyen bu çayları dünyanın en büyük markalarından 200 yıllık bir geçmişe sahip Ronnefeldt’in internet sitesinden satın alabilirsiniz.     ÖNEMLİ NOT: Bitkisel çayların kullanımına geçmeden önce, doktorunuza danışmanız ve çayın size fayda sağlayıp sağlamayacağını öğrenmeniz tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda, baş ağrısına kalıcı bir çözüm için uzman bir doktora danışmayı ihmal etmeyiniz.