Soğuk Çay Tarifleri
Kırmızı Meyveli Buzlu Çay
Malzemeler:
- Get the Power 24 gr
- 1 litre su
- 40 gr şeker
- Çilek
- Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Frenk üzümü, mürver çiçeği ve böğürtlen yapraklı kırmızı meyve harmanı Get the Power sıcak suda 30 dakika boyunca demlenir. Yapraklar çıkarıldıktan sonra 40 gr şeker eklenir ve karıştırılarak soğumaya bırakılır. En iyi sonuç için buzdolabında iyice soğutulur.
Servis ederken:
Bardak önce bol buz ile doldurulur. Çay doldurulduktan sonra çilek ve nane yapraklarıyla süslenir.
Yaban Mersinli ve Elmalı Soğuk Yeşil Çay
Malzemeler:
- Huckleberry Friend 12,5 gr
- 1 litre su
- 20 gr şeker
- 250 ml elma suyu
- Elma dilimleri
- Yaban mersini
Hazırlanışı:
Yeşil çay, limon otu, elma, yaban mersini harmanı Huckleberry Friend sıcak suda 8 dakika boyunca demlenir. Yapraklar çıkarıldıktan sonra 20 gr şeker eklenir ve çözünmesi için beklenir. Ardından 250 ml elma suyu eklenir.
Servis ederken:
Bardak önce bol buz ile doldurulur. Çay doldurulduktan sonra elma ve yaban mersini ile süslenir.
Iced Rooibos
Malzemeler:
- Rooibos Vanilla 6 gr
- 1 litre su
- 30 gr şeker
- 50 ml ekşi elma suyu
- 5 ml lime
- Dilimlenmiş limon
- Taze biberiye
Hazırlanışı:
Rooibos Vanilla sıcak suda 20 dakika boyunca demlenir. Yapraklar çıkarıldıktan sonra 30 gr şeker eklenir ve çözünmesi için beklenir. Soğumaya bırakılır.
Servis ederken:
Shakerda 150 ml çay karışımı, 50 ml ekşi elma suyu, 5 ml lime. Bardak önce buz ile doldurulur. Çay doldurulduktan sonra limon dilimi ve biberiye ile süslenir.
Chinese Spring
Malzemeler:
- Chinese Spring 9 gr
- 1 litre su
- 20 gr şeker
- 20 ml passionfruit püresi
- 20 ml limon suyu
- Dilimlenmiş limon
- Reyhan
Hazırlanışı:
Beyaz çay, ebegümeci, aynısafa, çarkıfelek meyvesi harmanı Chinese Spring sıcak suda 5 dakika boyunca demlenir. Yapraklar çıkarıldıktan sonra 20 gr şeker eklenir.
soğumaya bırakılır.
Servis ederken:
Shakerda 140 ml chinese spring, 20 ml passionfruit püresi, 20 ml limon suyu, 3 parça buz çalkalanır. Çay doldurulduktan sonra limon dilimi ve biberiye ile süslenir.
Refreshing Mint
Malzemeler:
- Refreshing mint 9 gr
- 1 litre su
- 30 gr şeker
- 50 ml ekşi elma uyu
- 10 ml limon suyu
- 10 ml mojito mint
- 30 ml soda
- Elma dilimi
- Nane
Hazırlanışı:
Nane, limon otu harmanı Refreshing mint sıcak suda 20 dakika boyunca demlenir. Yapraklar çıkarıldıktan sonra 30 gr şeker eklenir. Soğumaya bırakılır.
Servis ederken:
Shakerda 125 ml refreshing mint, 50 ml ekşi elma suyu, 10 ml limon suyu, 10 ml mojito mint,7 buz çalkalanır. Soda ilave edilir. Çay doldurulduktan sonra elma dilimi ve biberiye ile süslenir.