HAKKIMIZDA

Rahatlama ve ilham, mistisizm ve çeşitli tatlar, egzotik ülkeler ve heyecan verici hikayeler. Çay dünyası çok yönlü, eğlenceli ve kozmopolittir.

Ronnefeldt bu değerli doğal ürünü dünyanın her yerinden evinize taşımaktadır, Kalplerimiz 1823’ten beri çay aşkıyla atıyor. Bu tutkudan yola çıkarak uzun ve eşsiz deneyimimizi keyifle sürdürüyoruz. Bugün bile çaylarımız geleneksel yöntemle üretilir; yani elle toplanır (“iki yaprak ve bir tomurcuk”), özenle ve yavaşça işlenir. Böylece yüksek kaliteli çay yaprakları, parfümsü aromalar ve zengin lezzet duyuları ortaya çıkar.

İlham verici, sürdürülebilir ve yenilikçi fikirlerle, bu büyüleyici çay mirasını sizler için yaşatmaya devam ediyoruz.

Tutku ve Vizyon

Frankfurt’taki önemli limanlara yakın bir çay evi kurmak, 19. yüzyılın başlarında çok cesur bir adımdı. Bu şirketi gastronomi sektöründe dünyanın en önde gelen çay markalarından biri haline getirmenin temelinde yaklaşık 200 yıllık bir kalite, yaratıcılık ve çay sevgisi bulunmaktadır.

Çay işinde sabır ve tutkuya ihtiyacınız vardır. İş ilişkilerimizde de, çay bahçelerinde olduğu gibi düşünüyoruz: Şirket 1823'te kurulduğundan beri, kurucumuz Johann Tobias Ronnefeldt'in yaptığı gibi sürdürülebilir ve uzun vadeli çalışıyoruz. Firma sahibi olarak, bu değerli geleneği vizyoner ve tutkulu bir şekilde sürdürüyorum.

Kalite Felsefesi

Çay Ülkelerinden Özenle Seçilmiş Çay Yaprakları

Çayımızın kalitesine büyük önem veriyoruz. Bu yüzden çay bahçelerimiz için yüksek standartlarımızı karşılayacak en sağlıklı çay yetiştirilen ülkeleri seçiyoruz. Düzenli kontroller ile, tüm Ronnefeldt ürünlerinin bu özel standardı karşıladığından emin oluyoruz.

Himalayaların yamaçlarındaki Darjeeling ve Assam’daki en bilinen çay bahçelerinden, Çin’de Yunnan’a, Japonya, Afrika ve Güney Amerika’ya – Ronnefeldt, dünyanın dört bir yanındaki birinci sınıf çayları arar ve bulur.

Çay Tadımı

Çay uzmanları, kullandığımız ürünlerin en iyi kalite olmasında büyük önem taşır. Çay tadım ekibimiz tat alma yetenekleri üstün, eğitimli gurmelerden oluşur. Tadım uzmanları hem saf çayları hem de bitki/meyve harmanlarını dünyadaki çay uzmanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tadıp raporlar. Her hafta çay önlerine gelen yüzlerce farklı çay örneğini en yüksek kalite standartlarına göre değerlendirip, her bardakta aynı zevkle çaylarımızı içmenizi garantilerler.

Yaprak derecelerinin şifresini çözmek: Kısaltmalar

Farklı çay nitelikleri için çay tarihinde İngilizce isimler ve harf kombinasyonları geliştirilmiştir. Bu terimler çoğunlukla Hint çaylarını sınıflandırır.

  • FTGOFP

    Fine, Tippy, Golden, Flowery, Orange, Pekoe

    Bu sınıfta bulunan bir çayın yaprak uçları parlak ve altınsı kahverengidir. Tam gövdeli aroması ve en yüksek kaliteye sahip narin yaprakları ile özenle toplanmış bir çaydır.

  • FINE

    Güzel, mükemmel kalite.

  • TIPPY

    Bu terim parlak yaprak tomurcuklarını ifade eder. Daha az hücre öz sıvısı içerirler ve fermantasyon sırasında daha az kararırlar.

  • GOLDEN

    Altın ifadesi, sadece Hint çayları için kullanılan, fermantasyon sonrası altınımsı kahverengine dönem çay yapraklarına verilir.

  • ORANGE

    Hollanda Kraliyet Ailesi’ne ithafen kullanılıp soylu, zarif veya iyi anlamına gelir. Özellikle yüksek kalite çaylar için kullanılır.

  • FLOWERY

    Çiçekli; bir çayın kokusunu ve aromasını tanımlar.

  • PEKOE

    Çince’den gelen bir terimdir ve beyaz tüy anlamına gelir. Genç ve narin çay yapraklarının kenarlarındaki ince tüyleri ifade eder.

Ortodoks Üretim & Geleneksel Yöntem

Ronnefeldt çaylarının dünyanın en iyi otel ve restoranlarında tadına varıp birçok noktadan temin edip evinizde keyfini çıkarabilirsiniz.

Dünyanın önde gelen çay uzmanları; Ronnefeldt’in el ile toplanan çayları tercih etmesini, harmanlama ve çay tadımındaki uzmanlığını ve hasattan ambalajlamaya kadar özenle koruduğu en yüksek standartları takdir etmektedir.

Çay üretimindeki her adıma ayrı önem veriyoruz ve en nitelikli çay keyfini yaşamanız için her aşamayı özenle kontrol ediyoruz.

İki yaprak & bir tomurcuk

Siyah çayların ortodoks üretimi (geleneksel yöntem) birkaç adımda gerçekleşir. İlk olarak çay, dünya çapında kabul gören prensibe göre, elle, dikkatlice ve sürekli kontrol altında tutularak “iki yaprak ve bir tomurcuk” olarak toplanır. Hasattan hemen sonra, taze, yeşil yapraklar, beş aşamadan oluşan ortodoks çay üretimine girer:

  • 1. SOLDURMA

    Bu aşama, yapraklarda bulunan nemin azalması için gereklidir. Yapraklar, nem oranlarına bağlı olarak 12-18 saat boyunca sıcak bir ortamda dinlendirilir. Bu süre boyunca yapraklar, nemlerinin %45-%60 kadarını kaybeder. Yaprakların diğer üretim aşamaları için yeterli seviyede esnek kalması önemlidir, bunun için soldurma işlemi yakından takip edilir.

  • 2. KIVIRMA

    Solan yapraklar, kıvırma makinelerinde hasar almayacak şekilde ve nazikçe yuvarlanır. Böylece hücre öz suyu ortaya çıkar. Bu işlem sırasında hücre suyu havadaki oksijen ile reaksiyona girer ve çay yaprakları yavaş yavaş fermente olmaya başlar. Fermantasyon teriminin kullanımı çay dilinde kabul görmesiyle birlikte aslında bu süreç bir oksidasyon sürecidir.

  • 3. FERMANTASYON

    Havadaki nem oranına ve ortam sıcaklığına bağlı olarak yapraklar 2-3 saat boyunca okside olur. Havayla temasa geçen hücre öz suyunun okside olmasıyla çay yaprakları bakır-kahverengi bir ton alır. Bunun sonucunda da yapraklar tipik çay aromasını kazanır. Çayın aroması ve kalitesi, dikkatli fermantasyon ve uzmanlığına oldukça bağlıdır. Fermantasyon süreci kısa tutulduğunda, çayın tadı daha narin ve taze olup fincan rengi daha açık olur. Fermantasyon süreci uzun tutulduğunda, çayın lezzeti sertleşir ve fincan rengi koyulaşır.

  • 4. KURUTMA

    Yapraklarda kalan nem, ısıtıcı fırınlarda çay yapraklarının 90 ° C’de dinlendirilmesiyle azalır. Okside olmuş hücre öz suyu yapraklar üstünde kurur ve yapraklar koyu rengini kazanır. Yaklaşık 20 dakika süren bu aşama çayın yapraklarının yanarak herhangi bir hasar almasını önlemek adına dikkatle takip edilir. Kurutmanın sonunda yaprakta kalan nem oranı yaklaşık %3’e kadar inmiştir.

  • 5. TASNİFLEME

    Fırından çıkan çay yaprakları elekler kullanılarak büyüklük ve kalitelerine göre sınıflandırılır. 4 farklı yaprak sınıfı bulunmaktadır: En yüksek kalite yaprak çaylar, kırık yapraklar, ufalanmış yapraklar ve toz. Toz grubu

Sürdürülebilirlik: Ronnefeldt’in Temel İlkesi

Baştan beri Kalite

Ronnefeldt neredeyse 200 yıldır eşsiz çay deneyimi ile tanınmaktadır. Johann Tobias Ronnefeldt şirketi 1823’te kurduğundan beri, çay sevgimiz, ürünün kalite ve lezzetinin en yüksek standartlarını ifade ediyor. Biz geleceğimizi düşünerek çalışıyoruz. Bu yüzden yeni nesillere bırakacağımız sürdürülebilir bir gelecek için her zaman doğaya ve topluma karşı vicdanlı olmayı ön plana koyuyoruz. Bizim için bu ilke, günlük yaşamımızda karşılıklı saygı, güven ve sorumluluğu teşvik etmek anlamına geliyor. İlk sürdürülebilirlik raporumuz ile birlikte müşterilerimize, çalışanlarımıza ve ilgilenen herkese sürdürülebilirlik konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu göstermek istiyoruz.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

Bugüne kadarki en doğal ürünlerden birini satıyoruz.

JAN-BEREND HOLZAPFEL, RONNEFELDT’İN SAHİBİ

Zorlukların üstesinden gelmek ve değişimi teşvik etmek

Çay, binlerce yıl boyunca farklı çeşit ve türlerde ekilmiştir ve birçok kültürün önemli bir öğesi olmuştur. Günümüzde çay, dünyanın en popüler sıcak içeceklerinden biri olarak kabul edilir ve birçok ülkede yetiştirilir. Üretimin büyük bir kısmının gelişmekte olan ülkelerde olması nedeniyle, çay yetiştirilen bölgelerde düşük çevre ve sosyal standartlar hüküm sürmektedir.

Ronnefeldt için, sürdürülebilir üretim ekolojik açıdan özellikle önemlidir, çünkü faaliyetlerimizin temelinde olan ana hammaddemiz çay, iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin sonuçlarından oldukça etkilenir. Dolayısıyla tedarik ettiğimiz ürünlerde ve üretim aşamalarımızda yasal şartlara, rehber ilkelere ve Avrupa Birliği düzenlemelerine her zaman uyumlu olarak ilerliyoruz.

Gelecekte yüksek kaliteli çay satmaya devam edebilmek için çay yetiştirilen bölgelerdeki doğayı ve yerel halkı korumak bizim için büyük önem taşıyor. Eşsiz çay keyfi yaşamamızı sağlayan çay tarlalarındaki toplayıcılardan fabrikalardaki işçilere adil çalışma koşullarının uygulanması en büyük önceliğimizdir. Bu nedenle, tedarikçilerimizin kabul etmesi gereken Genel Satın Alma Koşullarımıza sosyal ve çevresel kriterleri dahil ettik. Bu kriterler, çay, aroma, bitki, meyve, baharat ve diğer malzemeleri tedarik ettiğimiz tüm iş ortaklarımız için geçerlidir.

Sürdürülebilirlik Projelerimiz

Organik Çaylar: Organik olarak yetiştirilen çayları satın alarak, çay yetiştirilen  bölgelerde biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunuyoruz.

Lojistik Maliyetlerinin Düşürülmesi: Çayın yetiştiği tarlalardan üretimin yapıldığı Almanya’ya taşınması çevre üzerinde etkilidir. Buradaki maliyetlerin düşürülmesinin çevreye pozitif etkisi vardır.

İş Güvenliği ve Sağlık: Çalışanlarımızın refahı bizim için çok önemlidir. Çalışanlarımıza ergonomik işyerleri, en yüksek seviyede iş güvenliği ve sağlık hizmeti sunuyoruz. İş güvenliği eğitimlerini tüm personelimize düzenli olarak veriyoruz.

Paketleme Maliyetleri: Amacımız, 2019 içerisinde doğada çözünebilen ambalaj malzeme kullanım oranını oranını yüzde 50’ye çıkarmaktır.

Arı Çiftliği: Almanya’da üretim tesisimizin bulunduğu Worpswede’de bizim dışımızda toplam 15.000 çalışan bulunmakta.  Burada hep birlikte bir arı çiftliği oluşturarak bölgedeki ekolojik çeşitliliğe katkıda bulunuyoruz.

Sürdürülebilirlik bizim sözümüz

Doğal bir ürün tedarikçisi olarak, sürdürülebilirliğin bizim için hayati öneminin farkındayız. Sürdürülebilirlik, çalışma felsefemizi şekillendiren kurumsal değerlerimizin kalbinde yer alır. Çalışmalarımızı özellikle aşağıdaki temel konular çevresinde sürdürüyoruz:

-Aktif çevre koruması
-Ekolojik ürün sorumluluğu
-Çalışanlarımızın memnuniyeti
-Çay ve diğer hammadde alımlarında sosyal ve çevresel faktörler
-Tüketiciyi koruma ve şeffaflık
-Müşterilerimizin çıkarlarını korumak

Oluşturduğumuz sürdürülebilirlik komitesi bu konuları tartışmak ve Ronnefeldt’te sürdürülebilirlik bilincini daha da geliştirmek için düzenli olarak toplanır. Şirket sahibinin liderliğinde olan komite, farklı fonksiyonların temsiliyle birlikte bu alanda sistematik gelişimi takip etmekten sorumludur.

İşimiz sadece bulunduğumuz ülkede değil, çayın yetiştiği ülkelerde de sorumluluk sahibi olmamızı gerektirir. Childaid Network vakfına üyeliğimiz sayesinde çay yetiştirilen bölgelerdeki koşulların iyileştirilmesine katkıda bulunuyoruz. Bu örgüt,  yoksulluğu ortadan kaldırmak ve daha iyi bir gelecek sağlamak için çocuklar ve ergenlere eğitim sağlama konusunda destek verir.

Ethical Tea Partnership oluşumu, kullandığımız çayların ekiminden paketlemesine kadar tüm süreçlerimizi bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmesini sağlar. Böylece ekolojik tarıma katkıda bulunur.