Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?
Ronnefeldt | Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?
İçindekiler
Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?
Dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar binlerce yıl boyunca doğal bitki özlerini iyileşmek ve iyileştirmek için kullandılar. Doğu coğrafyasında yıllardır sağlıkla mutluluğun ve bilgeliğin anahtarı olarak bilinen bitki çayları, Batı coğrafyasında da farklı bitki özlerini deneyen ve faydalarını keşfeden bilim insanları ve araştırmacılarının dikkatini çekmiştir. Yapılan çok sayıda araştırma, çeşitli çayların bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini göstermiştir. Soğuk algınlığı ve grip ile savaşabileceği bilgisini sunmuştur. Yapılan bazı çalışmalar çayların, kalp hastalığı ve özellikle de şeker hastalıklarına doğal yollar ile yardımcı olabileceğini bulmuştur. Kilo vermeye teşvik etmek ile beraber doğal yollar ile sağlıksız kilolardan kurtulmaya da yardımcı olur. Bedensel ve zihinsel uyanıklığı sağladığı da bilinir.
Çaydanlığınızı hafifçe aralayın, çünkü Ronnefeldt’in çaylarında saklı şifaları paylaşıyoruz!
Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları
Ilık sıvılar tüketmek, vücudumuza fazladan su almanın harika bir yoludur. Kendimizi susuz bırakmamak, kabızlığı hafifletmek için de etkili bir doğal seçenektir. Bazı bitki özleri ve çaylar sindirim sistemini uyarıcı etkisiyle bilinir. Çayların sıcaklığı ayrıca sindirim sistemini uyarabilir. Semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir ve kabızlığı gidermede etkili bir doğal ilaç olarak kullanılabilir. Ronnefeldt’in çeşitli bitki çaylarını bu sefer kabızlığı gidermek ve tazelenmiş hissetmek için öneriyoruz.
White Melon
Ünlü Pai Mu Tan beyaz çayının karakteristik yumuşak içimi taptaze özel kokulu kavunların doğal aromasıyla lezzetleniyor. Mideyi sakinleştiriyor ve rahatlatıyor.
Greenleaf
Özenle toplanan nadir ve enfes bir saf yeşil çay. Çay gurmeleri tarafından fark edilebilen, hemen anlamanızın mümkün olmadığı mayhoş bir tat ortaya çıkaran greenleaf harmanı yeşil çay algınızı en üst kaliteye çıkaracaktır. Ayrıca bu farklı tattaki yeşil çay sindirim sistemimize de çok iyi gelmektedir.
Ginger Twist
Ayvanın sağladığı aromasındaki hafif ama hisssedilen keyifli tatlığının yanında zencefilin tatmin edici keskinliği ile buluşmasıyla birlikte ortaya son derece yoğun aromalı parlak yeşil, canlı ve taptaze bir çay keyfi çıkmakta. Ayvanın büyüsü kabızlığa hiç tahmin etmediğiniz kadar iyi gelir. Kabızlık için içerdiği lifler sayesinde eşsiz bir öneridir.
Baş Ağrısına İyi Gelen Bitki Çayları
Ansızın başlayan tatsız bir baş ağrısı, neşeyle geçen günümüzü kolayca mahvedebilir. Bu baş ağrısına yakalandığımız gün, günlerden de pazar ise dinlenme enerjimizi tüketir. Gün içinde bu acı dışında başka her şeye odaklanmamızı zorlaştırabilir. Ilık bir içecek ya da bir bitki çayı, sakin ve huzurlu bir ortamda, evde ya da dinlenme halinde sizlere ilaç gibi gelebilir. Kötü bir baş ağrısından etkilenen, muzdarip bizlere rahatlama sağlamaya yardımcı olur. Bir dahaki sefere baş ağrısı çektiğinizde ecza dolabından uzak durun. Alternatif olarak, mutfak dolabımızdan baş ağrınız için bir bitki çayı yapmayı deneyin. İşte başınız ağrıdığında içebileceğiniz çaylar için en iyi önerilerimiz;
Morgentau
Büyük sencha yaprakları, mango ve çiçek yapraklarıyla alıştığınız lezzetlerin dışında son derecede narin olan bu çay dünyada çok büyük bir popülariteye sahip olmasını lezzetinden ve büyüleyici bir kompozisyon oluşundan sağlamaktadır. Bu narin lezzet baş ağrınıza çok iyi gelecek.
Spring Darjeeling
Himalaya dağlarının en ucunda olan ve eteklerinden ilkbaharın gelmesiyle ilk sürgünlerden özenli bir şekilde sadece elle toplanan bu yapraklar sayesinde damaklarda tat bırakacak bir lezzet ortaya çıkarmakta. Açık bir dem verir, son derece floral bir damak bırakır. Tatlı darjeeling önce vücudu rahatlatır ardından baş ağrısını alır.
Refreshing Mint
Baharatımsı keskin nane yapraklarından elde edilen mentolün, ferahlatıcı ve serinletici tadıyla aromatik bir deneyim sağlar. İçerdiği aromatık mentol bedensel ve zihinsel uyanıklığı sağlar.
Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları
Mevsimsel değişimler ve kışın ilkbahara geçişi, soğuk algınlığı ve grip sorununa davetiye çıkarır. Grip mevsimine yaklaşmışken ürkütücü öksürüklerimiz ve soğuk algınlıklarımız da beraberinde başlar. Bu kışı endişelerden uzak geçirmek için gribe iyi gelen bitki çaylarını ve favorilerimizin bileşenlerinden, soğuk algınlığına iyi gelen çayların listesini hazırladık. Özellikle kış aylarında hayatlarımızı alt üst eden soğuk algınlığı ve griple savaşmanız için bir rehber olan bu üç seçkinin bizlere çok iyi geleceğine inanıyoruz.
Masala Chai
Hint kültüründe ulusal içecek olarak benimsenmiş Masala Chai Hindistan’ın baharatlara olan sevgisinin gerçek bir beyanıdır diyebiliriz. Meşhur Chai Tea Latte’den bilinen, doğal baharatlar; tarçın, rezene, zencefil, karanfil, karabiber ve anasonla hazırlanan siyah çay harmanı içinizi ısıtır. Bu ısıtıcı bitki, antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle bilinir ve bağışıklık sisteminizin soğuk algınlığına veya gribe neden olan mikroplardan kurtulmasına yardımcı olur.
Ginger Twist
Son derece aromatik, parlak yeşil, taptaze ve şaşırtıcı bir harmandır. Hem meyvemsi hem de baharatımsı bir deneyim sunar. Ayvanın leziz ve hafif tatlılığı, zencefilin keskinliğini yumuşatır. Zencefil ayrıca boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olur ve doğal bir ağrı kesicidir, nezle ve gribe iyi gelir. Eklemlerinizin ağrıdığı günlerde, zencefil içten dışa rahatlatıcı bir kucaklamadır.
Gastrite İyi Gelen Bitki Çayları
Gastrit, fazla ve artan mide asidinin sebebiyet verdiği, iltihaba, yüzeysel ülserlere ve mukoza zarında ağrıya yol açan en yaygın gastrointestinal hastalıklardan biridir. Kabızlık sorununuz var ise; iştahsızlık, mide ağrısı ve krampları, şişkinlik ile karakterize edilen bir sindirim sorunu belirtileri göstermeniz gayet olağandır. Bu sorunlardan herhangi birini gündelik hayatınızda yaşıyorsanız en doğal ve pratik tedavi mutfağınızın kendisinde mevcuttur. Uzmanların tüketimde sakınca görmediği doğru ve dengeli kullanımda çayların sağlığımız açısından birçok fayda sağladığını söylemek mümkün. Burada size sindirim sorunlarından kurtulmaya yardımcı olabilecek bazı bitki çaylarından bahsedeceğiz.
Ayurveda Herbs & Ginger
Çayı içerisinde bulundurduğu zencefil, rezene, meyan kökü, tarçın, papatya, sayesinde gastritiniz için tam bir şifa kaynağı ve muhteşem kokusu ve tadı ile kış mevsimine yakışacak muhteşem bir lezzet!
Tropical Sun
İçerdiği elma parçaları sayesinde hem midenizi rahatlatırken hem de içiminden keyif alacağınız harmanlarımızdan bir diğeri, tatlılarınızın ve tuzlu atıştırmalıklarınızın yanına da yakışacak olan Tropical Sun çayını da denemenizi öneririz.
Yeşil çay tüketmeniz de gastritinize iyi gelecektir. Ronnefeldt’in, Huckleberry Friend ve Ginger Twist çaylarını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Greenleaf sade yeşil çayımızı balla tükettiğinizde rahatlamanızı sağlayacaktır. Ürünlerimize Ronnefeldt Suadiye Tea House’dan ve web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Dünya’nın bir çok ülkesinde tüketilen bu eşsiz ve birbirinden özel olan çaylara Ronnefeldt’ten ulaşabilir ayrıca Ronnefldt Suadiye’de özel sunumuyla çayınızı keyifle yudumlayabilirsiniz.
Bitki Çayları Nasıl Demlenmeli ve Tüketilmelidir?
Bir fincan çayın ideal demlenme şekli için Ronnefeldt’ten özenle toplanmış, yaklaşık 2 gram çay yaprağına ortalama 100 derece sıcaklıkta su ilave edilir, 2-3 dakika demlemenin ardından çay yaprakları sudan çıkarılır.
Kimler Bitki Çayı İçemez?
Kalp ve damar rahatsızlıklarına sahip olan kişiler, kalp yetmezliği ve anksiyete sorunu yaşayanlar için aşırı çay tüketimi uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
ÖNEMLİ NOT: Bitkisel çayların kullanımına geçmeden önce, doktorunuza danışmanız ve çayın size fayda sağlayıp sağlamayacağını öğrenmeniz tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda, baş ağrısına kalıcı bir çözüm için uzman bir doktora danışmayı ihmal etmeyiniz.