Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Ronnefeldt | Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

İçindekiler

Öksürük ve Bitki Çayları

Mevsim geçişlerinde birçok insan olumsuz etkilenmektedir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında çok fazla insanın hasta olmasıyla birlikte burun akıntısı, öksürük, halsizlik ve ateş gibi belirtiler görülmektedir. Öksürüğün sebepleri arasında; üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, kirli hava, sigara ve geniz akıntısı gibi etkenler gösterilebilir. Boğazda acı ve bazen bademciklerin şişmesine yol açabilen enfeksiyonlar öksürükle birlikte karşımıza çıkmaktadır. 

Öksürükte uzmanların önerdiği ilaç tedavisinin yanında bazı bitki çaylarının da faydalı olabildiği bilinmektedir. Özellikle bazı bitki çaylarının enfeksiyonlarla mücadele etmesinde çok fazla yararı bulunmaktadır. Ancak böyle bir durumda öncesinde uzman doktorunuza danışmak önemlidir.

Yesil Cay

Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Özellikle yeşil çayın, zencefilin, karabiberin, böğürtlenin ve ıhlamurun öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. 

Ayurveda Herbs & Ginger

Zencefil, anason, rezene, meyan kökü, limon otu, tarçın, karabiber, papatya, böğürtlen yaprakları, melisa ve gül içeriği ile öksürük için en çok tercih edilen çaylarımızından birisi olan ayurveda herbs & ginger çayı ayrıca kokusu ve tadıyla da içenlerin hafızasında yer edinebilen muhteşem bir harman.

Ginger Twist 

Yeşil çay, ayva, zencefil, aynısafa çiçeği, safran çiçeği yaprakları ve doğal ayva aroması sayesinde boğaz ağrılarına, öksürüğe iyi gelmektedir. 

Chill Out with Herbs

Rooibos, böğürtlen yaprakları, melisa, portakal, ayçiçeği yaprakları, peygamber çiçeği içeriği ile  öksürüğe iyi gelecek çaylardan bir tanesidir.

Kuru Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Kuru öksürük geçirilen enfeksiyon boyunca en çok yaşanan rahatsızlıklardan biridir. Ihlamur, bal, karanfil, tarçın, yeşil çay kuru öksürüğü kesebilmektedir. Ronnefeldt’in MorgentauMasala Chai ve Ayurveda Herbs & Ginger çayları kuru öksürüğe iyi gelecektir.

Suadiye Ronnefeldt Tea House ve Dem Moda işletmelerimizden de dilerseniz çaylarımızı deneyimleyebilir ya da web sitelerimiz üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Enfeksiyonları vücudumuzdan atarken balgamlı öksürük gibi rahatsızlıkları sık sık yaşarız. Balgam sökücü olarak ebegümeci çok popüler bir bitki olmakla birlikte sayısız faydası da bulunmaktadır. Ayrıca nane, rezene ve meyan kökü gibi bitkiler de balgama iyi gelmektedir. 

İçerisinde ebegümeci bulunan Chinese Spring çayı sökücü bir etki yaratacaktır. Aynı zamanda içerisinde nane bulunduran Refreshing Mint çayının da balgamlı öksürüğe iyi geldiğini söyleyebiliriz. Meyan kökü bulunduran Ayurveda Herbs & Ginger çayımız da bu noktada iyi gelecek faydalı çaylardan bir diğeridir.

Alerjik Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Ananas, böğürtlen yaprakları, nar çiçeği alerjik öksürüğe iyi geldiği düşünülen meyve ve bitkilerdir. Ananas parçaları bulunduran Tropical Sun, böğürtlen yaprakları bulunduran Ayurveda Herbs & Ginger ve Chill Out with Herbs çayları alerjik öksürüğe iyi gelebilmektedir. Ancak tüketimden önce bu bitkilerden herhangi birine alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız uzman doktorunuza danışarak tüketiniz.

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler

Zencefil, rezene, böğürtlen yaprakları, meyan kökü, ebegümeci gibi bitkilerin öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Öksürüğe iyi gelen bitkileri içeren çaylarımızı sizler için derledik:

Chinese Spring 

Beyaz çay olan Chinese Spring ebegümeci, aynısafa, doğal çarkıfelek meyvesi içeriği sayesinde öksürüğe iyi gelen beyaz çay harmanıdır.

Ginger Twist

Yeşil çay, ayva , zencefil, aynısafa çiçeği, safran çiçeği yaprakları, doğal ayva aroması harmanına sahip olan Ginger Twist yumuşak içimli bir yeşil çay olması hem öksürüğünüze iyi gelmesini sağlayacak hem de keyifli bir içim sunacaktır. 

Refreshing Mint

Limon otu ve naneden oluşan bu bitki çayı sayesinde boğazınızdaki ağrıdan ve balgamdan da öksürükle birlikte kurtulabilirsiniz.

Çayın Tüketimi

Her zaman dengeli ve aşırıya kaçmayan tüketim yararlıdır. Fazla ve aşırı tüketim sebebiyle faydalarından ziyade zararları görülebilir. Çayın günde 2 fincandan fazla tüketilmesi önerilmemektedir.